Ontdek alle labradoodle kleuren - Labradoodle Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Ben je geĂŻnteresseerd om een labradoodle te kopen? Dan zijn er tot wel 12 kleuren waar je uit kan kiezen. Hiervan worden er 5 als hoofdkleuren gezien. Dit zijn zilver, zwart, rood, blond en bruin.

De andere kleuren zijn een subkleur van de hoofdkleuren. Op deze manier is er altijd een kleur die bij jouw wensen aansluit. Om je een beetje op weg te helpen behandelen we in dit artikel alles dat met de kleuren van labradoodles te maken heeft. Veel leesplezier!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Alsbedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De vacht kan lichter worden met de jaren

Sommige mensen raken in de stress als de vacht van hun hond lichter wordt. Maar wees gerust: dit is vrij normaal en betekent niets. Doordat labradoodles graag buiten zijn zal de zon de kleuren van de vacht aanpassen. Dit is vooral aan de punten van de haren het geval. De wortels zullen altijd dezelfde kleur hebben.

Ook leeftijd speelt een rol. Hoe ouder de labradoodle, hoe lichter de vacht wordt. Ook dit is normaal. Kijk maar eens naar je eigen haar, dat wordt vaak ook lichter met de jaren. Geen zorgen dus!

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ontdek alle labradoodle kleuren - Labradoodle Wereld (1)

Veel verschillende kleuren labradoodles te koop

De 12 kleuren die je bij labradoodles vindt zijn abrikoos, blauw, café, chocolade, crème, kalk, karamel, lavendel, parchment, rood, zilver en zwart. Al deze kleuren kunnen weer terugkomen in een lichte en donkere versie.

Vaak verschilt de kleur van de neus wel per vachtkleur. De rode labradoodle moet bijvoorbeeld een zwarte neus hebben, terwijl de café kleur dan weer een roze neus heeft. Heb je al een kleur uitgekozen? Je kunt bij een fokker specifiek om die kleurstelling vragen. Er zijn fokkers die enkel één kleur fokken, maar er zijn ook fokkers die meerdere kleuren nestjes hebben.

Meerkleurige labradoodles: De Parti en phantom labradoodle

Om het nog complexer te maken is er ook nog zoiets als parti en phantom. Heel simpel gezegd zijn dit labradoodles met meerdere kleuren. De parti labradoodle heeft zo’n 50% witte vlekken, gemixt met een van de eerder genoemde kleuren. Je kunt dus een zwarte parti hebben die allemaal witte vlekken door de vacht heeft zitten.

Een phantom is dan weer een labradoodle met meerdere kleuren in zijn of haar vacht. Dit kan bijvoorbeeld een chocolade bruine labradoodle, met witte en lichtbruine haren daar doorheen.

Ook voor de parti en phantom labradoodles zijn specifieke fokkers te vinden. Je kan op internet zoeken naar dit soort fokkers en zo een mooie labradoodle vinden met gecombineerde kleuren.

Verschillende kleuren labradoodles in 3 vachtsoorten te vinden

De verschillende labradoodle kleuren komen in verschillende vachtsoorten. Zo worden er over het algemeen drie benoemd. Dit zijn de curly vacht, de curly fleece vacht en de wavy fleece vacht. Als je naar de curly vacht kijkt zijn dit mooie stevige krullen, zoals bij een poedel.

De curly fleece vacht heeft dan weer wat langere krullen. De haren zelf zijn ook wat langer. De wavy fleece vacht is weer een steile lange vacht die zacht aanvoelt en een beetje golvend is.

Alle labradoodle kleuren zijn in deze drie type vachten te verkrijgen. Welke vacht een labradoodle heeft hangt af van de kruising. Het kan bij sommige kruisingen zelfs per puppy verschillen hoe deze eruit komt te zien. Je ziet dan meerdere soorten kleuren en meerdere soorten vachten in hetzelfde nestje.

Leer alles over de kenmerken van jouw Labradoodle

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Ontdek alle labradoodle kleuren - Labradoodle Wereld (2)

De vacht van de labradoodle goed verzorgen ongeacht de kleur

Het is heel belangrijk om, ongeacht de kleuren van je labradoodle, de vacht goed te verzorgen. Als je dit laat verslonzen is de kans aanwezig dat de vacht van kwaad tot erger gaat. De vacht is namelijk vatbaar voor klitten en vilten. Door regelmatig goed te borstelen voorkom je dat de vacht vol van die klitten en vilten komt te zitten. Je houdt de hond dan mooi, glanzend, gezond en fris.

Doe je dit niet? Dan is de kans heel groot dat de trimsalon het scheerapparaat erbij moet halen en de vacht af moet scheren. Dat is voor niemand leuk. Maar vooral voor jouw lieve hond niet. Wees dus verstandig en borstel regelmatig.

Ontdek alle labradoodle kleuren - Labradoodle Wereld (3)

Labradoodle kleuren geen invloed op het karakter van de hond

Voor het karakter maakt het geen verschil welke kleur je kiest. Alle labradoodles hebben ongeveer hetzelfde karakter. Natuurlijk kan dit per hond verschillen, maar over het algemeen zijn labradoodles vriendelijk, aanhankelijk, echte gezinshonden en ontzettend trouw. Het is niet voor niets dat dit type honden veel als hulphond ingezet worden.

Je kan dus met een gerust hart jouw favoriete kleur uitkiezen. We weten zeker dat jij en je hond vele jaren plezier van elkaar zullen hebben!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan hetLabradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Ontdek alle labradoodle kleuren - Labradoodle Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 5757

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.